Eljegyzés Velencében

Lehet hogy "kissé" elfogult vagyok, de melyik hölgy ne álmodna arról, hogy megkérik a kezét... A legtöbbünk biztosan eljátszott már a gondolattal. Pontosan megvan a fejében az álom helyszín, az idő és persze azt is végig gondolták már, hogy mit mond a nagy Ő. marriageproposalinvenice.jpgA minap a kezemben forgattam egy velencei érdekességekről szóló könyvet,  (feltételezem, hogy a bejegyzés megjelenése után ez puszta véletlenségből el fog keveredni :-) ) amiben oldalakon keresztül taglalja a szerző a velencei eljegyzés lehetőségét. Igen , betalált. Lánykérés a világ talán legromantikusabb (és számomra legkedvesebb) városában? Naná. Álmodozzunk egy picit!

elopement-in-venice.jpgTermészetesen számos lehetőség adódik a felejthetetlen élmények átélésére már csak a város adottságainak köszönhetően is. Nem Velencéről beszélnénk, ha nem lennének már erre szakosodott cégek, ügynökségek, akik leveszik a terhet a leendő vőlegény válláról. Mind közül a legkülönlegesebbnek mégis a Caffe Floriant találtam. Mint Velence rajongó pontosan tudom, hogy mekkora dolog elfogyasztani egy Latte macchiatot ebben az ikonikus kávézóban, de hogy konkrét lánykérés csomagjaik vannak, azt nem gondoltam volna. 

Miért különleges a Florian?

A kávézót 1720-ban nyitotta Floriano Francesconi. Természetesen a Szent Márk téren találhatjuk a székesegyházzal szemben állva a jobb oldalon az árkádok alatt. reasons-to-travel-to-venice-italy-top-20-things-to-do-caffe-florian_1.jpgAzon kívül, hogy egy közel 300 éves helyről beszélünk, számos érdekessége van. Ez Olaszország első modern kávéháza. Különböző témájú belső termei szó szerint kápráztatják az ember szemét. 0728615.jpgA kezdetektől fogva központi szerepet töltött be Velence társadalmi életében. Számos híres művész találkozási pontja lett. Lord Byron, Goethe, Charles Dickens, Rousseau, Charlie Chaplin csak néhánya azoknak a hírességeknek akik szívesen beültek ide.

ernest_hemingway.jpgErnest Hemingway

Ha még nem lennénk róla meggyőződve hogy tökéletes választás a lánykéréshez, akkor megsúgom, hogy Casanova is itt kereste a hölgyek kegyét (ez volt az első olyan kávézó a városban ahová nők is bemehettek). Uraim, ez kétségtelenül a romantika origója.

Lássuk a lehetőségeket!

A kávézó kész csomagokat ajánl a nagy eseményre.the-gritti-palace-venice-wedding-site-wedding-bouquet-detail-church.jpgA klasszikus lánykérés: Szív alakú tortával, két pohár Florian Proseccoval, személyre szabott csokorral, romantikusan terített asztallal és a Florian zenekarral (melynek hallgatásáért egyébként külön kell fizetni). 250 Euróért vehetik le a lábukról szívük hölgyét. 

Deluxe lánykérés: A csokron, a terítéken és a zenekaron kívül választhatunk a menü vagy a szerelmesek délutáni tea kóstolása között (utóbbihoz pezsgő is jár). 400 Euróért. 

Luxury lánykérés: Ebben az esetben lehetőség van egy egész termet kibérelni a jeles eseményhez. Személyre szabott felszolgálással és kínálattal. Árajánlatot küldenek az előzetes megbeszélés alapján. Gondolhatjuk... Határ a csillagos ég. 

Egyben biztos vagyok, akármelyik csomagot választjuk, egy életre szóló élmény lesz.

2014_best_wedding_photos_venice_como_tuscany_positano_destination_wedding_photographer_1.jpg Természetesen ha annyira megtetszene a velencei romantika, lehetőség van az esküvő teljes lebonyolítására is. Ügynökségek hada várja a házasodni vágyókat. "Csak" fixáljuk le a költség keretet a többit bízzuk a profikra. Mindenre, igen MINDENRE van kivitelező. Egy filmben láttam, hogy még dózsénak is beöltöztetik a vőlegényt ha éppen arra van igény.matrimonio-a-tema-viaggi-a-venezia-01.jpgMielőtt visszatérek a földre azért átgondolom, hogy kirepülni kettesben és összeházasodni a Canal Grande egyik gondolájában, vagy fizetni egy rokonokkal teli lagzit.... 20130504_venice_wedding_photographer_fotografo_matrimonio_venezia_barbara_zanon-481_pp_w768_h512.jpgNa mindegy, visszatérek a földre.