Velence más szemmel

Amikor elkezdtem ezt a blogot, egy dolgot megfogadtam magamban: Velencéről nem írok. Félre ne értsetek az egyik kedvenc városom, sőt hatalmas tisztelettel és rajongással vagyok iránta. De mivel rengeteg barátom van, akik nagyon értékes információkkal és érdekességekkel szolgálnak a témában, így én nem térek ki erre a csodás helyre külön. img_2214.JPG

Most sem szeretnék semmilyen okosságot, vagy hosszas elbeszélést írni csupán egy videót mutatok be nektek. Ez a videó nem most készült és angolul van, de rendkívül érdekes grafikákkal és vágóképekkel mutatja be Velence küzdelmét az idővel, a sóval, a vízzel, a korrózióval, az időjárással és a párával.

img_5412.JPG

Mielőtt kijelentjük, hogy ez egy koszos és büdös város, gondoljunk bele abba, hogy a helyieknek mennyi munkájuk van abban, hogy mi turisták kényelmesen sétálgatunk a Canal Grande partján, hogy le tudjuk húzni a toalettet, hogy van folyamatos vizünk, van mit ennünk, hogy elviszik a szemetünket és nem utolsó sorban, hogy ugyanaz a csodás látkép tárul a szemünk elé, mint évtizedekkel ezelőtt. Gondoljunk bele, hogy mennyi munka vár még rájuk azért, hogy a mi gyermekeink, unokáink is ugyanilyen pompában láthassák. 

Íme lássátok:  Velence backstage (videó)

Címkék: velence, küzdelem