Capri, a celeb paradicsom II. (napjainkban)

Bátran kijelenthetjük, hogy Capri egy négyzetkilométeren található hírességek aránya mit sem változott az elmúlt 200 évben. A mai napig a sztárok közkedvelt célpontja. Legyen szó villa vásárlásról, vagy csak egy "szimpla" kiruccanásról. A nyári időszakban a magán yachtok ellepik a Marina Grandét. A helyiek pontosan tisztában vannak vele, hogy melyik, kié, mégis diszkréten kezelik az általam érintett témát, ugyanis nagyon hosszas kutatás után írhatom le a soraimat. Nehézségeim ellenére azt gondolom, hogy ez így van jól. Talán pontosan ennek köszönheti a sziget a szűnni nem akaró közkedveltségét. 

capri.jpg

Vegyük sorra tehát a most is felfedezhető híres villákat (csak olyanok szerepelnek a listában, amiket biztosan, több forrásból is tudtam ellenőrizni, rajtuk kívül még rengeteg található, de teljes inkognitóban)!

Kezdjük rögtön Valentinoval a híres olasz divatdiktátorral!

"Egy őrült pillanat volt." Emlékezett vissza Valentino, amikor a 60-as évek végén megvásárolta Capri egyik legrégebbi villáját, a Villa Cercolát, melyben a mai napig tartózkodik. Meglátása szerint Capri már akkor is a híres filmsztárok, modellek és divat emberek Dolce Vita helyszíne volt. Megemlékezett arról is, hogy akkoriban forgatta Jean-Luc Godard a Megvetés című filmet Brigitte Bardot főszereplésével a szigeten. Ott, ahol Count Rudy Crespi elindította a MareModa kitűnően jövedelmező olasz divatmárkát. Természetesen közülük is mindenki megfordult a villájában. 

valentino.jpgValentino

Következő megállónk a Swarovski villa. 

Fiona Swarovski a kristály ékszerek készítőjének családtagja. A helyiek szerint sok dologról híres a kisasszony. Híres a tökéletes testéről, a mosolyáról, a hat kutyájáról, a sztár barátairól és természetesen a hatalmas villáról, mely egy gyönyörű verandával és hatalmas kerttel rendelkezik. 

swarovski_copy.jpgSwarovski

Maradjuk a divatnál, lássuk Armani villáját!

Talán a leghíresebb olasz divattervező villája az egyik legfrekventáltabb a szigeten. Tökéletes a  kilátás a Marina Piccola-ra és a Faraglioni sziklákra. Nekünk turistáknak is kedvező az elhelyezés ugyanis Augustus kertjéből pontosan a medencére láthatunk rá. 

armani.jpg Armani

Következzen az alap "darab": Sophia Loren villa!

Azért mondom, hogy alap, mert a színésznőnek 8 villája van Olaszországban (amiről tudunk). Ebből természetesen Capri sem maradhatott ki. Már 1960-ban lefényképezték a művésznőt a szigeten. Azóta is rengeteg kép készült róla a látogatások során. Ő is hasonló érzékkel választott villát, mint Armani, csak a sziklaszirt másik oldalán.sophia_copy.jpg

Sophia Loren

loren1.jpg

loren3.jpg

 Egy kis csemege, mert jó ránézni.

A híresek továbbra is vonzzák a híres barátaikat. Lássunk néhányat a paparazzi fotókból, amiket a szigeten csíptek el. 

gerard_butler_copy.jpg

Gerard Butler

lindsay_lohan300.jpg

Lindsay Lohan

jessica_simson.jpg

Jessica Simpson

bruce_springsteen.jpg

Bruce Springsteen

packerr.jpg

Mariah Carey